• Keresés az oldalon

Anglia9

2010 December hónap van de még nem próbáltam upgrade-elni a bankkártyám. Az ünnepekre hazamegyünk és úgy gondoltam majd ha visszajöttünk akkor az újév első teendői közé veszem az upgrade-elést. Az utóbbi néhány hónapban is történt pár dolog.

Először a lányomról szólnék. Igaznak találom én is azt a híresztelést, hogy a gyerekek idegen nyelvű környezetben szivacsként szívják magukba az idegen nyelvet. Néha megpróbálunk angolul beszélgetni itthon de csak ha a gyerek kéri. Nem akarom ráerőltetni.
Pár hete is egy ilyen beszélgetés indult és azt vettem észre, hogy ha valami amnézia folytán hirtelen elfelejtenénk magyarul, akkor is, nehezebben de megértenénk egymást. Sőt tud már olyan szavakat is amiket én nem tudok, így már nem kezdek vitába a 4 éves lányommal a nyelvről, mert lehet, hogy neki van igaza. Mindez 8 hónap, napi 3 órás óvoda műve, amit sikerként könyvelek el.

A feleségem is fejlődik az óvodai nyelvtanításon. Már sokkal többet megért de a válaszadással még vannak gondjai. Remélem hamarosan többet beszéltetik őket az oviban, hogy az is fejlődjön.


A másik dolog a közlekedéssel kapcsolatos. Autónk ( még ) nincs és ez a tény most igen hátráltat minket a hazautazásban. Nem autóval akarunk hazamenni csak a reptérig akarunk eljutni. A probléma az, hogy 26.-án boxing day-kor megy a gép Stansted-ről és eddig úgy néz ki, hogy lehetetlen saját autó nélkül karácsonykor megtenni 1 órás autóutat. Vagyis meglehet, de az sok pénz, úgy mondanám, hogy ésszerű keretek között lehetetlen. Így most minden ismerőst megkérdezünk, hogy ki tudna vállalni egy 1 órás fuvart. 2 hét van az indulásig de eddig senki nem autózik 1 órát karácsonykor.

Már mindennek utána jártam, amit szoktunk használni az X30-as busz nem megy. Vonattal csak úgy lehet, hogy elmegyünk Londonba és onnan a reptérre. A Londontól a reptérig közlekedő járat megy karácsonykor is de innen tőlünk Londonig nem megy a vonat sem.
Tehát busz, vonat kilőve. Az autóbérlést is néztem. Lehet úgy bérelni, hogy itthon felveszem az autót a reptéren meg otthagyom és csak 20 font naponta. A baj az, hogy karácsonykor a kölcsönző zárva van tehát ki kell kölcsönöznöm 3 nappal előtte. Plusz a benzin a biztosítás és már közel vagyok a 100 font-hoz. Normál esetben a busz, 30 font kettőnknek oda, a return 40. A lányomnak nem kell jegy, mert nincs 5 éves. A vonat 60-ból meglenne, ha menne.

Van még taxi, ami normál esetben 45 font de karácsonykor dupla ár.

Karácsonykor az 1 órás útért kb 100 font, ami egy normál napon 30.
Ezt nevetségesnek tartom, hogy saját autó nélkül egy vagyonba kerül 60 km.

Remélem valaki hajlandó lesz kivinni minket, ha nem akkor kénytelen leszek kifizetni a közel 100 fontot.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.