• Keresés az oldalon

Anglia15

Elkezdődött az iskola. A lányom is már iskolába megy 5 évesen és a feleségemnek is találtunk nyelvtanfolyamot, ami már sokkal komolyabb, mint ami az óvodában volt.
Ez már ESOL nyelvtanfolyam ami fizetős.
Először felmérték a nyelvtudását és osztályozták, majd eldöntötték melyik tanfolyam lesz neki a legjobb. A tanfolyam díja 300 font lett volna de mivel jogosultak vagyunk segélyre, ezért a tanfolyam csak 60 font-ba került.
Heti 3 alkalom, 2 órás oktatás alkalmanként, 13 héten keresztül. Habár az ovis tanfolyam is több volt a semminél de ez már biztos érezhető lesz.

A lányom iskolája is már hosszabb, mint az óvoda volt de apránként szoktatták hozzá őket. Első héten csak annyit mentek, mint az oviban, aztán a második héten egy kicsivel többet és a harmadik héttől mennek 8:50-től 15:30-ig. Van nekik torna óra is és ebédszünet is.
Az iskola kezdéshez nem kellett akkora bevásárlás, mint otthon. Egy iskolatáska, uzsonnás doboz, tornazsák és természetesen egyenruha kellett. Könyvekről szó sem volt.
Könyveket nem cipelnek, minden ott van az iskolában. Házi feladatot adnak de azt is csak keveset.

Úgyhogy jelenleg én dolgozok, a többiek pedig tanulnak.


Egy kis érdekesség. Eddig 4 alkalommal találkoztam magyar termékkel:

Az első 1-2 hónappal utána volt mikor kijöttünk. Bementünk a mellettünk lévő boltba és az eladó kérdezte honnan jöttünk. Mondtuk, hogy Magyarországból és az eladó szeme felcsillant és mondta, hogy a legjobb Nokiákat nálunk gyártják. Ezzel meglepett.

A második amikor a testvérem másodállásban a pizza express-ben dolgozott. Az egyik szünetében kiment, hogy rágyújtson és akkor a földön meglátott egy szemetet amin magyar szöveg volt. A gyulai kolbász doboza volt. A pizza express-ben a szalámis pizza gyulai kolbászból van.

A harmadik a munkahelyemen volt. Egy Bosh aksis csavarhúzón láttam, hogy “made in hungary”. Van egy másik ugyan olyan Bosh csavarhúzónk is de az Taiwan-ban készült és bizony a Taiwan-i aksija egy töltéssel 20-30 percet megy, míg a magyar 1.5-2 napot.

A negyedik pár napja volt a Sainsbury’s üzletláncban. Sokszor vásárolunk ott és pár napja megjelent a polcokon a Pick szalámi szegedről magyar feliratokkal és az angol felirat matricával van ráragasztva.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.