• Keresés az oldalon

Anglia49

Kicsit hosszabb kihagyás után ismét egy újabb poszt.
A kihagyás oka bizony a felújítás. Belekezdtünk.

A központi fűtés volt az első amit megcsináltak kb 3 nap alatt de gáz még nem volt a lakásba vezetve, szóval azt is kellett rendezni.
Az utcáról a National Grid az egyetlen akinek engedélye van (állami szervezet) a házig elvinni a gázcsövet. 670 font körül van a ha ők ássák ki a földet magán birtokon. Ha mi ássuk ki akkor 450 font körül van a gázcső bevezetése. Kiástam.
Az utcán, mivel közterület és ők állami szervezet, az ő dolguk.

Halkan jegyzem meg arról nem szólt senki, hogy a gázóra nem rájuk tartozik.

Mikor bevezették a gázcsövet, jött a központis és kiépítette a radiátorokat meg feltette a bojlert de a rendszert nem próbálta le arra hivatkozva, hogy nincs gázóra és nem tudja a bojlert lepróbálni.
Mivel a padló alatt vitték el a csöveket, így kétségek maradtak bennem, hogy vajon fog ereszteni amikor lepróbálják vagy nem.
Az mondta a szerelő ők kurva jó munkát csinálnak jó lesz. Mást nem tudtam tenni, elhittem. (lehet erőltetnem kellet volna a próbát)

Persze ahogy a national grid után kiderült, hogy a gázórát nem ők teszik fel, egyből hívtam egy gázszolgáltatót, hogy szeretnék gázórát. A várakozási idő 3 hét csak a regisztráció leteltéig, majd hívni kell őket megint és még 10 nap az óra tényleges felszereléséig. Ez bizony kb egy hónap.


Ezalatt az idő alatt nem működik a központi fűtés és a storage heater-eket is le kellett vennem a radiátorok miatt, szóval nincs fűtés egy hónapig a terhesség vége felé.
Mondanom sem kell, anyáztam őket.

Mindegy nem esünk pánikba, abban az egy hónapban megcsináljuk a felújítást hiszen a baba 8 hét múlva jön és addigra kész akarunk lenni.

Segítségnek kihívtam apámat 2 hétre. Óriásit léptünk előre mert szinte az összes szobát kifestettük, lecseréltük a szőnyegeket, új bútorokat vettünk, és szépen berendeztük.

Ezen a ponton ismét szeretném megköszönni neki.

Az átalakítás alatt volt hogy tesómnál kellett aludni és fürdeni. Még szerencse hogy itt lakik alattunk 🙂

Közben ablak csere is volt a fürdőben és a wc-ben. Az ablakot is érdekesen cserélik. Nem veszik ki a régi fa ablakkeretet hanem az új műanyag ablakot a régi fakeretbe teszik be de az új ablak kerettel együtt.
Így 2 ablakkeret van mindenhol és az ablakok mérete csökken.

Jelenleg a gázórát várjuk, kb egy hét és talán felteszik, aztán a szerelő is jöhet rákötni és letesztelni a rendszert. Az még nagy pillanat lesz, mert ha folyat valamelyik illesztés akkor szétbarmolhatjuk a szobákat megint, hogy a padló alatt a csövekhez hozzáférjen és az is lehet, hogy abban az esetben egy óriási veszekedést produkálok vele amiért nem tesztelte le a kurva jó munkáját.

Most a várakozás miatt volt időm írni de utána megint zsúfoltak lesznek a napok, mert a mosógépet még fel kell hoznom a lenti mosókonyhából és már csak 4 hét van a babáig, szóval ő is jöhet bármikor.

A terhességgel kapcsolatban annyi történt, hogy lecseréltük a védőnőt és elégedettek vagyunk az újjal.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.