• Keresés az oldalon

Anglia40

A housing benefit-nél kiderült miért kell úgymond visszafizetni. Mint említettem volt, pár hónapja a council jócskán megvágta a housing benefit-et arra hivatkozva hogy a fizetésem 2013 áprilistól emelkedett, pedig valójában szeptembertől.

Hamarosan üzentem nekik hogy tévedtek de továbbra sem javították.
A probléma a 2013 áprilisában kapott bónusz miatt történt. Részben abból a bónuszból mentünk ibizára nyaralni. Akkor sejtettem hogy a következő évben (most 2014) a segélyeket megbolygatja de nem tudtam, hogy hogyan.
Hát így.

A bónusz is beleszámít a keresetbe. Az akkori adóévhez tartozó bónusz is beleszámított, ami azt jelenti a council-nak, hogy összességében abban az évben többet kerestem, ami igaz is. A több keresethez kevesebb segély jár ami szintén helyes. Vagyis most törlesztem az akkori bónuszt vissza.

Más lett volna a helyzet ha a főnököm kézbe adja a bónuszt, mert akkor a bérpappíromon nem szerepelne és nem tudná senki hogy többet kerestem. De ilyet nem csinálnak, mert törvénybe ütköző.


Röviden, aki segélyeket kap annak az összbevétele nem lesz nagyobb holmi bónuszokkal, mert ha most megkapja, jövőre elveszik.

AZ EGYETEM:
Az egyetemet felfüggesztettem ebben az évben a szarakodás miatt.
A gondok a diákhitel igénylésével kezdődtek.
Az egyetemre való jelentkezésem sikeres volt és ki is küldték az első csomagot a tanuláshoz. Ezután elindítottam a diákhitel igénylését, mely itt kezdődik , kitöltöttem az igénylőlapot és vártam mit mondanak.
Az előzetes olvasatomból arra következtettem, hogy jár a diákhitel, megfelelek a kritériumoknak, csakhogy a válaszlevelükben az állt, hogy ez a szak nem támogatott.

Mondanom sem kell, hogy a reklamációk elindultak.

Az egyetem azt mondta, hogy a szak támogatott a diákhitelesek meg azt, hogy nem.
Nyilván ennek a kérdésnek az eldöntése nem az én hatásköröm, felkértem őket, hogy egyeztessenek egymással ez ügyben.
Hetekkel később és egy tucat telefonálgatás (emelt díjas) után is az volt az álláspontja a diákhiteleseknek, hogy nincs hitel és kész.

Az egyetem azt mondta ha február 1-ig (a szemeszter kezdete) nem jutok dűlőre a diákhitellel, akkor az én saram, hogy hogyan lesz befizetve az egyetem díja (2500 font). Tehát ha elkezdem a diákhitel nélkül, akkor zsebből (cirka egy milla forint).
Hát ez nem megy. Ráadásul ez csak egy év ára és 6 éves a suli. kb 15000 font a diploma ami 5.000.000 forint fölötti összeg.

Ezek után nem mertem vállalni a rizikót, hogy elkezdem és majd menet közben elrendezem az általam jogosnak ítélt diákhitel igénylését, úgyhogy szóltam az egyetemnek 4 nappal február 1 előtt, hogy töröljék a tanulmányi kérelmem, amit meg is tettek másnap.

A hideg zuhany ezután jött. Február 3.-án a diákhitelesek értesítettek, hogy igényt tarthatok a diákhitelre a választott szakhoz.
Villámgyorsan értesítettem az egyetemet , hogy elkezdeném mégis a tanulmányokat viszont ez már 3 nappal a sulikezdés után volt és azt mondták, hogy a tanulmányok már megkezdődtek és már nem lehet utólag becsatlakozni.
Ezen a ponton rengeteg csúnya és trágár szó hagyta el ajkaimat, melyet bizonyára mindenki el tud képzelni.

Azóta eltelt pár hónap és még csak most kezdek beletörődni. Tehát ha később úgy gondolom, hogy képes leszek újra felvenni a kesztyűt, akkor majd jelentkezem megint.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.