• Keresés az oldalon

Anglia45

A találkozó a védőnővel megtörtént.
Egy órát töltöttünk együtt, ami viszonylag gyorsnak mondható hiszen a munkatársaim 2-3 órát emlegettek, bár nekik az első terhességük lesz nekünk pedig a második így sok dolgon átsiklottunk.

Sok személyes kérdést tett fel, többek között családi betegségek, előző szülés körülményei, egészségügyi kondíciónk, életkörülményeink, stb.
Azt is kérdezte, hogy hogyan szeretnénk a szülést, itthon vagy kórházban vagy vízben.
Mondta, hogy a terhesség alatt mindössze 2 ultrahang lesz ha minden normális. Ő maga sem fog minden nap kopogtatni az ajtónkon amennyiben minden rendben van de adott egy papírt amin időpontok vannak mintegy fogadó óra szerűen, hogy Ő mikor tud minket fogadni.
Ebből látszik, hogy ha a terhesség gond nélkül zajlik akkor nincs sok teendő. (reméljük így lesz)

A beszélgetés alatt adott még egy üvegcsét egy újabb pisimintához amit személyesen kellett elvinni egy hét múlva a háziorvoshoz.
A vérképeredménynek nála kellett volna lenni, kereste is de nem volt a paksamétában viszont megnyugtatott, hogy a következő találkozáskor nála lesz. (majd meglátjuk)


A terhesség alatt mindenkinek jár egy NHS kártya, amely feljogosít az ingyenes ellátásra és ingyenes gyógyszerekre, ráadásul a születés utáni első évig érvényes.

nhs maternity exemption certificate

Ezt a kártyát nekünk kellett kérvényezni azzal az űrlappal amit a védőnő adott, hogy töltsük ki és küldjük el a megfelelő címre. 1-2 héten belül meg is jött a kártya és ahogyan az lenni szokott itt Angliában nem jól lett rányomva a név, szóval ezt rendbe kell hozatni ami szintén gondolom egy halom telefonálgatást igényel.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.