• Keresés az oldalon

Anglia60

Nos, az állampolgárság megszerzéséhez van más út is.
Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a pici rendelkezzen valamilyen papírral a határátlépéshez.

A dolog úgy működik, hogy kell legyen egy ismerős odahaza, akit mint meghatalmazott, meghatalmazunk, hogy a nevünkben eljárjon.
Persze ez nem jelenti azt, hogy 100%-osan megcsinálhat mindent elejétől a végéig de nagyban lerövidítheti az állampolgárság megszerzésének időtartamát.

Mi például anyámat kértük meg, hogy legyen a meghatalmazott.
(Mikor ezt a posztot írom még nem meghatalmazott de a szükséges papírok már itt vannak angolban).

Szóval Ő bement a helyi önkormányzati hivatalba és szépen elkezdte faggatni a jó népet, hogy ilyen helyzetben (melyet már taglaltam az előző oldalon), mi a teendő.
Rá is akadt a megfelelő személyre aki nemhogy útba igazította de fel is vázolta, hogy mi lesz a menete a procedúrának, sőt mi több ki is nyomtatta a megfelelő nyomtatványokat a folyamat elkezdéséhez.
Ezek után anyám, a leendő meghatalmazott, kipostázta a címünkre a dokumentumokat és ezek azok a papírok amik már itt vannak angolban.

Szóval az elkövetkezendő pár napban, gondos áttekintés után, nagyfokú óvatossággal eljárva, ki fogjuk tölteni ezen papírosokat, értelemszerűen a megfelelő adatokkal.
Megpróbálunk hibátlanok lenni, mert csak egy nyomtatvány áll rendelkezésünkre.

Azt majd még taglalom, hogy pontosan milyen hivatalos iratokat kell visszapostázni a nyomtatvánnyal együtt.
Ez elegendő lesz arra, hogy egy meghatalmazott személy elindítsa a folyamatot.
Az első lépés mindenképpen a magyar születési anyakönyvi kivonat kiállítása lesz az angol születési anyakönyvi kivonat alapján. Ehhez nyilvánvalóan szükségük lesz az angol születési anyakönyvi kivonatra és figyelmeztettek is minket, hogy az legalább 6-8 hét.


Majd ha az megvan akkor jöhet valamilyen magyar állampolgári azonosító, mint például személyi igazolvány, útlevél, tb kártya, stb.

Persze megpróbáljuk kiállíttatni a szükséges iratokat a jövőbeni orvosi ellátás zökkenőmentes lebonyolításához.
Nem szeretnék még egyszer hasonló szituációba kerülni, mint ami volt a szemével.

Arra számítunk, hogy mire hazamegyünk a nyári szünetben, arra már jóformán minden kész lesz és csak átvesszük a szükséges iratokat.

Ha jól tudom mindent nem lehet a meghatalmazottal elintéztetni, mert vannak olyan részei is a mutatványnak amikor személyes megjelenés szükséges.
Ezért mondtam azt hogy a picinek rendelkezni kell valamilyen papírral a határátlépéshez, szóval első útlevél igényléshez (ha a pici nem jogosult az angolra) mindenképpen a nagykövetségi macera lesz aktuális.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.