• Keresés az oldalon

Anglia59

Mindjárt kitérek az állampolgárságra is de előbb folytatom mi történt a szemészeten.
Ahogy a frissítésben is írtam, február másodikán bementünk a kórház szemészeti osztályára. Itt is pupillatágító szemcseppel kezdtünk, majd meg is vizsgálták.
Itt is ugyan azt mérték, mint otthon, szóval öröm a köbön, jól mért a magánorvos. Megegyeztünk a nejemmel, hogy levesszük a pici szemcsijét és nem szólunk, hogy már van szemüveg, nehogy befolyásolja az orvost a döntéshozásban. Kíváncsiak voltunk mit mond.

Mint mondtam ugyanaz volt a diagnózis, majd mikor ezt meghallottuk, elmondtuk, hogy már voltunk magorvosnál és szemüveg is van.
Az orvos elkérte a szemcsit, hogy megnézze valóban jó a dioptria, az is jó volt.
Ezek után, megegyeztünk, hogy a pici visszajár kontrollra, ahogy azt a magánorvos is javasolta, hogy ellenőrizzük van-e változás és ha igen, a változás mértékét is kövessük.

Abban mindegyik orvos egyet értett, hogy időben vittük kezelésre de a gyógyulás időtartamában már nem volt egyetértés. Amíg a magánorvos azt mondta, hogy pár hónap alatt helyrejöhet addig itt azt mondták, hogy készüljünk fel rá, hogy talán sosem hagyja el.
Persze nem mind ha életbevágó probléma lenne, hiszen a fél világ szemüveges, csak meg sem fordult a fejünkben, hogy a pici szemével lesz baj azok után, hogy nekünk sincs és az első gyereknek sem kellett.
Na mindegy, reméljük helyrejön.


Amint ígértem a magyar állampolgársági kérelemről pár szó:

Kettő résszel ezelőtt írtam, hogy miért jó ha megvan a kettős állampolgárság, ha már a két ország engedi, de azt hittem nem lesz nagy dolog a nagykövetségen keresztül intézni.

Először elkezdetem összeszedni az infókat, hogy mi mindent is kérhetnek de nem volt számomra kielégítő a magyarázat, így írtam levelet az angliai magyar nagykövetségre, hogy leinformáljam a hiányzó dolgokat, hogy ne kelljen minden beküldés után valamit utána küldeni, mert hiányzik még valami, vagy hogy nem töltöttem ki valamit.
De minden levélre az volt a válasz, hogy “minden ott van a nagykövetség weblapján csak olvassam el”.

Olyanokra voltam kíváncsi például, “hogy ha a gyereknek megvan az angol állampolgársága és az angol útlevele, akkor a magyar állampolgársági kérelemmel együtt kell-e a magyar útlevél is vagy az nem kell, mert az angollal úgy is szabadon utazhat az országok közt”.

A weblapon külön erre nem tértek ki csak azt hangoztatták, hogy az útlevél igénylést célszerűbb együtt elindítani az állampolgársági kérelemmel, és hogy mi minden kell az útlevél igényléshez, meg hogy ne vegyek repjegyet amíg nincs meg az útlevél, mert néha elhúzódhat, stb.
A harmadik fennhangú levél után végre kinyögték, hogy nem kötelező a magyar útlevelet megigényelni ha már az angol megvan.

Nagyon lekezelően dobálták vissza a leveleimet, mind ha a hócipőjük tele lenne az egésszel és csak kopjak már le végre.

Ezek után úgy döntöttem, hogy semmiképpen sem a nagykövetségen keresztül fogom lerendezni a fiam állampolgársági kérelmét.

Szóval nagyon sajnálom azokat az olvasóimat, akik várták a nagykövetségen keresztüli igénylés menetét de a flegma hozzáállásuk miatt ezt inkább hanyagolom.
Viszont ha más módon sikerrel járok, azt majd megírom. 🙂

Bookmark the permalink.

Comments are closed.