• Keresés az oldalon

Anglia14

Csodálatos módon a housing benefit simán rendeződött. Ezzel az anyagi és családi háttérrel az angol állam úgy döntött, hogy az albérletünk felét kifizeti nekünk minden hónapban.
A testvérem is igényt tart az angol állam “adakozására” de az ő housing benefit-je nem megy simán. Az ő gondja az volt, hogy amikor a kötelezően bemutatandó utolsó 5 heti bérpapírját bevitte, az öt hétből az egyik héten dupla fizut kaptak a munkahelyén az ünnepek miatt és ezt nem vették észre amikor elbírálták a kérelmét, csak azt látták, hogy az öt heti fizetés több mint a minimálbér, tehát nem jár neki juttatás.
Most rohangál, hogy vegyék észre, hogy az öt heti bérpapírja 6 heti fizetést takar.

A tv licence-nek is utána néztem. Jogosan vonnak 30 fontot a 12 helyett, ugyanis ebben a fizetési konstrukcióban (havi fizetés direct debit-tel) az első 6 hónap drágább. Én nem olvastam el, csak magamat szidhatom.

A másik dolog, szeretnék segíteni mindenkinek, aki Ryanair-rel utazik.
A Ryanair-nél amikor jegyet vesztek mindenért fizetni kell a jegyárakon felül, pl:
poggyász
elsőbbségi beszálló
ha sms-ben kérsz jelentést
stb


A sorba tartozik még a fizető eszköz, tehát ha visa, mastercard vagy bármilyen kártyával fizettek felszámolnak adminisztrációs díjat, ami 5 font/fő/út. Vagyis ha egy ember megy valahova és vissza akkor már 10 font, ha 3 fő (gyerekre is vonatkozik) megy valahova és vissza akkor már 30 font.
A Ryanair egy bizonyos kártya esetén elengedi ezt a díjat.
Ez a mastercard prepaid. Ha ilyen típusú kártyával fizettek akkor pénz spóroltok meg.
Ilyen kártyát a NETELLER internetes bank ad ki.
Ingyenes az igénylés és a kártya fenntartása is. Normál, dombornyomott, chip-pes mastercard, mindenhol elfogadják. Itt egy KÉP a kártyáról.
Az igénylés után 1 héten belül megkapjátok a kártyát, legalább is angol lakcímmel.

Én már több mint egy éve használom és semmi negatívum nem történt, ami nem lep meg hiszen a mastercard logót nem engedik használni megbízhatatlan kártyán.
Ebben a több mint egy évben már 5 alkalommal fizettünk vele a Ryanair-nél 3 főre retúr jegyet, így kb 150 fontot spóroltam.

A fenti linken vagy itt a logóra kattintva a neteller weblapjára juthattok, ahol több infót is olvashattok és akár már regisztrálhattok is.

NETELLER

Remélem ti is sok hasznát veszitek, és akár átmeneti megoldás is lehet ha valakinek, valamelyik bankkal hasonló problémája van, mint nekem volt a HSBC-vel.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.