• Keresés az oldalon

Anglia3

Mindegy már nem volt mit tenni, egyszerre kellett nyelvet is tanulni és munkát is keresni.
Közben persze harcoltam a munkanélkülimért is, mert otthon már nem kaptam, viszont itt sem folyósítottak még semmit. Amikor bejelentkeztem a munkanélküli központba akkor mondták, hogy 2 hetente be kell menni igazolni, hogy valóban keresek állást, különben nem vagyok jogosult arra, hogy az otthoni munkanélkülimet ők utalják nekem.

Közben el kellett intéznem az angol TB megfelelőjét, NI számot kellett kérnem, mert a munkavállaláshoz kell. Ez meg is történt, július 21.-én kellett Chelmsfordba elmennem interjúra ahová vinnem kellett az útlevelemet, a személyimet és valamilyen lakcím igazoló számlát. Egy formanyomtatványt kellett kitöltenem személyes adatokkal például honnan jöttem, anyám neve, családi állapotom stb. Ez gond nélkül ment azt mondták 4-8 héten belül meg fog érkezni a plasztik kártyám. Meg is jött.

NI number card

Az elkövetkező pár hónap ezekből állt és persze skype-olásból az otthoniakkal, akiknek a hiánya szinte elviselhetetlen volt. Augusztus közepe táján megérkezett nagy bocsánatkérések közepette a munkanélkülim egy része csekken. Ezt be kellett váltanom valamelyik postahivatalban.
Igen ám csakhogy ez sem volt olyan egyszerű.


A csekken 566 font szerepelt a posta viszont csak 450-ig váltja be. A másik megoldás, hogy beviszem a bankomba és ráteszik a számlámra. Nekem viszont nem volt bankszámlám, mert az angol bankok nem szívesen nyitnak számlát egy munkanélküli külföldinek. Kiderült, hogy vissza kell küldeni és kérni őket hogy 2 részben küldjék ki a csekket. Vissza is küldtem de közben megtudtam, hogy megadhatok egyéb bankszámlát is amire utalják. Megadtam a testvérem bankszámláját de csak november 11.-én utalták rá 3 hónap várakozás után. Többször is próbáltam a Barclays banknál számlát nyitni de mindig elutasítottak, végül 2009 decemberében sikerült a HSBC banknál számlát nyitni.

Idő közben megkaptam a második csekket amin 74 font volt. Gondoltam ez simán megy majd, csak elviszem a postára és ott beváltják nekem.
Igen ám csakhogy ez sem volt olyan egyszerű.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.