• Keresés az oldalon

Anglia30

A nyár végével az iskola is megkezdődött de hála isten a lányunk nem sírva megy iskolába, mint sok másik diák hanem énekelve. Feleségem meséli mindig, hogy amikor mennek reggel és Ő énekel, az utcán megmosolyogják. Gondolom nem sokan mennek énekelve iskolába. 🙂
Szóval egyenlőre még a lelkesedés megvan.

Pár hónapja a feleségem kisebbik lánytestvére (hárman vannak lányok és a nejem az legidősebb köztük), aki 19 éves, a fejébe vette, hogy kijön Angliába dolgozni.

Angol tudás nulla, indulótőke pár font és természetesen mi keressünk munkát és mi oldjuk meg a szállást mire jön.

Több helyen is kérdezősködtünk munka után de a legtöbb helyen az volt az első kérdés, hogy “itt van már Angliában?”
Néhány hónap próbálkozás után találtunk egy takarító céget, akik egy szállodában dolgoztak és micsoda véletlen, magyar vezetőségű a cég.


holiday inn

Mondták, hogy kellene nekik ember kb 2 hét múlva. Nem is maradt más hátra, mint szólni a sógornőmnek, hogy pakoljon, vegye a repjegyet, szóljon a jelenlegi munkahelyén és készüljön.

Augusztus 22.-ére találtak viszonylag olcsó járatot a nyári árakhoz képest, 31000 forintért.
Miután megvolt a repjegy, szóltunk a takarítócégnek, hogy sógornőm mikor érkezik és mondták is, hogy aznap amikor jön (22.-én), a reptérről ide hozzánk közlekedő buszról szálljon le a szállodához közeli megállóban és menjen be aláírni a szerződését, mert másnap már kezdhet is.

Nem tudom, hogy mennyi embernek sikerült úgy kijönni Angliába, hogy a reptérről egyenesen a munkába esik be de az én Angliában élő ismerőseim között nincs senki, mindenkinek heteket vagy hónapokat kellett munka után futni, szóval ez valóban gyors kezdés volt.

A sógornőm megpróbáltatásait is olvashatjátok a következő fejezetekben, hátha segít valakinek.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.