• Keresés az oldalon

Anglia13

Ezt a bejegyzést mindjárt a legfontosabbal kezdem, HSBC (Hongkong and Shanghai Banking Corporation)(félig, made in china).
Ámbár hihetetlennek tűnik de másfél év várakozás és a 4. próbálkozásra SIKERÜLT VÉGRE UPGRADE-ELNI A BANKSZÁMLÁMAT ÉS MEGKAPOM A NORMÁL DEBIT KÁRTYÁT !!!!
Néhány napja voltam bent, hogy utoljára még megpróbáljam megkérni a chip-es kártyát. Minden kritériumnak megfeleltem (szerintem), például:

-több mint egy éve volt már számlám náluk
-soha nem mentem mínuszba, csak gyarapodott
-több mint egy éve egy helyen laktam
-több mint egy éve egy helyen dolgoztam
-van útlevelem (az új fajta)
-a fizetésem erre a számlára ment már kezdetektől


Más bankok fizettek volna ha átmegyek, és 3 havi payslippel, útlevéllel meg a fizetésem odautalásával már adták volna a normál chipes debit kártyát. Ha most nem adtak volna, akkor bankot váltottam volna. De végre megvan.

A testvérem költözése is megtörtént a mai napon. Kb 2 hét takarítás és renoválás után úgy látja mindegyikünk, hogy most már megér havi 400 fontot a lakása. Körülbelül 100 font ráfordítással. Nem kellett költöztető céget sem keresni és furgont sem bérelni, mert az egyik munkatársának van egy furgonja és segített költözni.

Idő közben a tv licence-et is megvettem. Lehetett választani, hogy havi vagy évi befizetést akarok. Én a havit választottam ami az évi 145 fontnak a tizenketted része, kb 12 font de az első levonás 29 font volt. Még ezt ki kell derítenem miért.

A housing benefitet is elindítottuk, majd arról is írok, hogyan alakul. Már az első lépésnél hiba csúszott a gépezetbe, mert online indítottuk el a kérelmet, aminek a végén ott volt, hogy milyen hivatalos iratokat kell majd bevinni lefénymásoltatni de a listában nem szerepelt egy dokumentum, így a következő héten mehettem vissza megint. Tapasztalatból, már nem várok gyors ügyintézést.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.