• Keresés az oldalon

Anglia57

A nyári otthonlét után gyorsan elment ez az idő. Már december van és ezt a posztot magyarból írom, megint haza jöttünk az ünnepekre.

Most még stanstedről jöttünk de jó hír, hogy városunkból is lesz járat a jövőben. Májustól ígérik, szóval a nyári kiruccanásunkat talán már southendből is indíthatjuk.
Nagyon meglepő volt az úti célok listája, mert nem volt köztük lengyel. Mindenki arra számított hiszen lengyelekből van a legtöbb angliában de ennek ellenére mégsem, szóval öröm a köbön.

A napokban itthon történt egy érdekes dolog.
Eddig nem sürgetett semmi, hogy a fiam magyar állampolgárságát is megkérjük, de úgy néz ki, hogy mielőbb érdemes megcsinálni.
Még nem vágtam bele de le fogom írni, hogy hogyan kell.

A két ország engedi a kettős állampolgárságot és bizony eddig nem láttam értelmét de sajnos a fiamon észrevettük, hogy az egyik szemére mintha kancsal lenne, bár annyira elenyészőnek tűnik, hogy néha látjuk rajt néha nem.


Lehet, hogy magától is elmúlna de biztos ami biztos el fogjuk vinni szemészetre.
Most, hogy itthon vagyunk, elakartuk már vinni orvoshoz, hogy nézzék meg itthon is végül is minél többen megvizsgálják annál pontosabb a diagnózis de mikor mondtuk, hogy angol állampolgár már sehol nem akarták fogadni.

Szóval ha másért nem is érdemes megkérni az állampolgárságot már csak az orvosi ellátás megkönnyítése miatt is jó ha meg van.
Nem beszélve arról, hogy ha megvan a magyar is akkor idehaza is szavazhat, dolgozhat zökkenőmentesen és a szociális juttatásokat sem vonják meg tőle, szóval nem árt ha megvan.

Amíg itthon vagyunk nem tudok mit kezdeni, mert kelleni fog az eredeti születési anyakönyvi kivonata ami angolban van jelenleg, tehát ha visszamentünk akkor kezdjük.

Addig is mindenkinek kívánok kellemes ünnepeket és
B.U.É.K.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.