• Keresés az oldalon

Anglia6

Az új munkám a szakmámhoz is kapcsolódik és a hobbimhoz is. Forrasztok. Amikor “fiatal” voltam sokat forrasztottam, építettem erősítőket, stroboszkópot, kombinációs zárat, számlálót, infra adó-vevőt és sok mindent. Tetszett ez a munka. Próbáltam is a legtöbbet kihozni magamból, mert jól jött volna a szerződés hosszabbítás. Nagy örömömre meg is hosszabbítottak 3 hónap próbaidőre és ha még mindig kellek akkor véglegesítenek (permanent).
Így a keresetem már nem 500 font körül mozgott hanem 800 körül.

Ezzel fizetéssel már lehetett gondolkodni azon, hogy a feleségem és a lányom visszajöjjenek. Persze nem akartam elsietni, mert ha nem kellek 3 hónap után akkor megint ott vagyunk, hogy mehetnek vissza. Mindenképpen meg akartam várni a 3 hónapot, hogy megkapom-e a szerződésem. A 3 hónap nem volt eseménytelen.
Már egy ideje motoszkált bennem, hogy igényeljek az angol államtól segélyt. Ugyan is mint uniós ország állampolgára, jogosult vagyok az angol állam által jóváhagyott segélyekre, amennyiben a munkaóráim száma meghaladja a heti 35 órát. És az új munkámmal meghaladta. Úgy döntöttem be adom a kérelmeimet, és vagy visszautasítanak vagy kapok valamit. 3 féle segélyre adtam be a kérelmem:
working tax credit ( munkavállalói adókedvezmény ),
child tax credit ( adókedvezmény ),
child benefit ( családi pótlék ).


Az első kettő szépen rendeződött de a harmadik nem. A child benefit-et csak akkor kaphatom ha a gyerek is itt él kinn és otthon megszüntettem a folyósítását, mert Anglia ellenőrzi, hogy otthon megszűnt-e. Így otthon szépen megszüntettem.
Közben a 3 hónap próbaidőm letellett és megkaptam a véglegesítést, béremeléssel együtt ( a béremelést sem árt bejelenteni ). Repülőjegyet hamar kerestem és jött ki a család, mindenki nagy örömére. 2010 áprilisára már itt volt a család és otthon meg volt szüntetve a családi pótlék, tehát már nem volt akadálya a harmadik segélynek sem.

Tudni kell az angol törvényekről, hogy betartják és betartatják őket. Ez azt jelenti, hogy ha valami jár akkor azt oda is adják, visszamenőleg is, de ha jogtalanul kapod akkor vissza is veszik, visszamenőleg is. Nem érdemes hazudni.
Ezért visszamenőleg is jogosult voltam a segélyekre, amik meg is érkeztek a számlámra nagy megdöbbenést okozva. Durván 1 év alatt sikerült a biztosnak mondható hátteret megteremteni itt Angliában, mert csak mostanra tudott együtt lenni a család és az anyagiak. Innentől már nem csak én éltem a szigeten.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.