• Keresés az oldalon

Anglia10

2011 februárja van és már 1 hónapja visszajöttünk Angliába. Nagyon jó volt otthon ez a 2 hét, de még maradtunk volna. Nem is akarom részletezni az otthon történteket hiszen a lapom Angliáról szól.

A reptérig sikerült eljutni és nem került 100 font-ba. Lett volna aki ki visz minket kb 40 fontért, de nem vettük igénybe a fuvart. Egy kicsit égő fejjel írom le, hogyan sikerült elmenni a reptérig, mert az én hibám volt, hogy annyit aggodalmaskodtunk. Nem voltam elég körültekintő és nem vettem észre, hogy az X30-as buszvállalatának a menetrendjén úgy volt kiírva, hogy 26.-án nem közlekednek a buszok, “kisbetűvel” kivéve (except) az X30-as.
Ez a kis “elnézés” majdnem 90 font pénzkidobással járt. Bár mentségemre legyen mondva a testvérem is megnézte a menetrendet és ő sem látta. Az egyik angol munkatársam vette észre. Ezennel köszönet neki. ( mintha értene magyarul 🙂 )


Említettem már az elején, hogy a testvéremmel együtt béreljük a lakást és a testvérem nem tervezett sokáig velünk lakni. Most eljött az idő, hogy külön menjünk. Én tartok tőle a legjobban, de örökre mégsem lakhatunk együtt. Ahogy sejtettem a költözés nem olyan egyszerű, mint sokan gondolják. Még csak az elején vagyunk de már olyanokba futottunk bele, hogy bizonyos ügynökségek “kezest” worker guarantor -t kérnek, aki lehetőleg régóta itt élő személy legyen, az a legjobb ha angol és a credit history-ja jó legyen. Ilyet elég nehéz találni egy külföldinek. Így sok lakás kiesik.
Nem beszélve arról, hogy az ügynökségnek van díja, ami kb 100-300 font között szokott lenni. Plusz a deposit, plusz az első havi lakbér előre, plusz az ingóságok fuvarozása az új lakásba. Egy 400 fontos, 1 szobás lakásnál is 1000-1200 font. Egy családnak való 2 szobás lakásnál kb 1300-1500.

Akartunk mi is keresni másik lakást de amikor kiszámoltuk, hogy nagyjából mi az anyagi vonzata, rögtön törlődött a memóriánkból a “költözzünk” kifejezés. Ráérünk még egy kicsit, amíg jobban otthon leszünk az itteni dolgokban. Egyenlőre örülni fogok ha egyedül fenn tudom majd tartani a mostani albérletet.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.