• Keresés az oldalon

Anglia63

Egy hónapja megtörtént a kilépés vagyis a brexit.
A hosszan húzódó folyamat a hosszas viták és miniszterek cseréje után és a sok újra és újra kitolt határidők után valami lett.
Sok vélemény hallható mindenfelé, hogy ez most jó vagy rossz de igazán senki sem tudja biztosan. Azt hiszem az idő majd eldönti.(vagy az sem)
Minden esetre amióta ez elkezdődött, a vita megosztotta az embereket. Elég szélsőségesen két táborra osztotta a szigetet, illetve van egy középső kisebb tábor akiket nem érdekel.
Biztos észre vettétek, hogy én személy szerint nem foglaltam állást ebben a témában, azt a politikusok, politológusok, közgazdászok és sokan mások megteszik.
Véleményem nekem is van ezzel kapcsolatban de nem akarok politikai vitába bonyolódni senkivel, úgyhogy most sem azért hoztam fel a dolgot, csak pár észrevételem van amit magunk körül látok és azokat osztanám meg veletek.

Először is az angolok a kezdetektől fogva nem lelkesedtek a “bevándorlókért”. Ez nem is furcsa, hiszen bárki felteheti magának a kérdést, hogy akarok-e szegényebb országokból bevándorlókat.
Nem kell messze menni, amikor a közelkeleti harcok elől menekülők európa felé vették az irányt, magyarország határmenti kerítéseket épített és mindenki örült neki.
Szóval egyetérthetünk abban hogy a szegényebb, fejletlenebb országokból érkező bevándorlóknak senki sem örül.
Persze nem ellenkezhettek, mert úniós tagok voltak és úniós bevándorlók jöttek, szóval lenyelték a keserű pirulát.
Nem is hallottam bevándorlók elleni atrocitásról, legalább is nem volt érezhető itt körülöttünk.
Most viszont ebben az egy hónapban amióta kiléptek, mintha megváltoztak volna. Agresszívabban lépnek fel a “bevándorlókkal” szemben.
Például, tömbházakban, lakások ajtajaira ragasztgatnak körleveleket, amikben tudatják a nem angol lakókkal hogy ez itt anglia és ha nem angolul beszélnek közterületen vagy angolok közelében akkor húzzanak haza mert ez itt anglia és itt angolul beszéljen mindenki.
Vagy például megszüntetik a bankokban és a közigazgatási hivatalokban az idegen nyelvű ügyfélfogadást.
Mivel már az únió nem szólhat bele, azt csinálnak amit akarnak és az emberekben felerősödött a gyűlölet.

Hogy ez meddig fog fajulni nem tudom de jobbnak látom ha nem szólalunk meg magyarul az utcán, boltokban, játszótereken, stb.
Remélhetőleg kis idő múltán lenyugszanak és észreveszik, hogy a sok millió már itt élő külföldi nem tűnik el a brexittel. A jövőbeni bevándorlást máris megszigorították de “még” ígérgeti az állam hogy akik már kint élnek azoknak a jogai megmaradnak és csak a jövőbeni bevándorlóknak kell az új szabályoknak megfelelni.
De mint mondtam az únió már nem áll mögöttünk, szóval ez az ígéret is csak addig tart amíg meg nem gondolják magukat.

Meglátjuk hogy a történelem ismét, megismétli-e önmagát.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.