• Keresés az oldalon

Anglia22

Elnézést a hosszabb kihagyásért de a nyári szünet pihenéséből nehéz visszatérni:)

Az angol nyelvtanfolyam szerencsére olcsó volt. Annyira, hogy ingyen van. Értetlenül állok a dolog előtt, mert ez már emelt szintű és nem látom az összefüggést, hogy az alapszintű miért kerül pénzbe az emelt pedig miért nem???
Mindegy, ahogyan annyi mindent, ezt sem fogom bolygatni, mert mint tudjuk Angliában ha valami elintéződött, akkor békén kell hagyni, mert különben ha maceráljuk akkor a viszályára fordulhatnak a dolgok.
Úgyhogy nem érdeklődök felfelé, hanem szépen kifizetem a semmit.

A nyáron egy érdekes dologra bukkantam, amin azóta is gondolkodom. Akik érintettek a témában, tudják miről beszélek, akik nem, azoknak jó tájékoztatás lehet.
Angliában van olyan segély amit child and worker tax -nak hívnak. Ez a segély azoknak jár akiknek gyereke van és dolgoznak legalább heti 35 órát.
Ennek a segélynek az összege több mindentől is függ, például mennyi az éves bevétel, hány gyerek van, hol laknak az igénylők, stb.


Azt várnánk, hogy két, hasonló körülmények között élő igénylő, megközelítőleg hasonló összegű támogatást kapna, azonban a nyáron kezembe akadt kettő hasonló körülmények között élő család hivatalos segély kiszámoló adatlapja.
Ezen közlik tételesen, hogy a maximum megadható összegből ki mennyire jogosult a körülményei alapján.
Mindkét család maximumát ugyan annyira állapították meg, tehát a körülményeik azonosak, mégis egyikük 3x nagyobb összeget kap segélyként mint a másik.
Hogyan lehetséges ez? Nem tudom pontosan de három alapvető különbséget találtam.
Az a család akik kevesebbet kapnak, külföldiek, házasok és a dolgozó fél nevére lett igényelve, míg a több segélyt kapó család angol, nem házasok és a nem dolgozó nevére lett igényelve a segély.
A kérdés az, hogy a 3 alapvető eltérés melyike váltotta ki az összeg megháromszorozódását.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.