• Keresés az oldalon

Anglia2

A problémák gyökere az volt, hogy nem volt pénzforrásom. Próbáltam elmenni helyi üzletekbe, vendéglőkbe, gyárakba, hogy dolgoznék valamit, de semmi. Mindenhol felvették az adataimat de sehonnan sem hívtak vissza, mellesleg Angliában elengedhetetlen egy telefon angol számmal.

Elértünk oda július közepe táján ( másfél hónap után ) , hogy gondolkodni kellett azon, hogyha még 1-2 hét alatt nem találok munkát akkor haza kell menni, mert a pénzünk teljesen elfogy és nem tudjuk megvenni a repülőjegyeket hazafelé. Az angliai magyar nagykövetség nem finanszírozza senkinek a hazautazását. Vagyis szép lassan éhen haltunk volna.

angliai magyar nagykövetség

Viszont ha hazamegyünk akkor otthon sem lett volna semmink és a nulláról kellett volna kezdeni. Így arra a következtetésre jutottam, hogy akár haza megyünk akár itt maradunk, mindenképpen padlón vagyunk és ha haza megyünk akkor továbbra is a munkanélküliségbe megyünk.

Mivel makacs is vagyok és nem akartam feladni azt találtuk ki, hogy én itt maradok Angliában a feleségem meg a lányunk hazamennek. Így a maradék pénz tovább elég lesz nekem és otthon pedig tudnak a szülők annyit segíteni a többieknek amennyivel kihúzzák amíg én sikerrel járok.


Életem egyik legnehezebb döntése volt, hogy szétválasszam magunkat, de ez tűnt a legjobb döntésnek abban a helyzetben. Így is lett. Ők hazamentek én pedig maradtam. A lányom addig visszament az oviba én pedig nem csináltam mást mint állásokat kerestem és angolt tanultam egyedül, a testvérem meg dolgozott.

Nagyon sok munkához alapfeltétel a jó kommunikációs készség ( good communication skill ) ami nekem ugyebár nem volt, így igen sok munka kiesett számomra. Erős a gyanúm, hogy az a 3 szó nem olyan rég kerülhetett a munka leírásokba, mert amikor a testvéremmel még csak beszéltük, hogy kijövünk akkor kérdeztem milyen volt mikor ő jött ki és akkor még nem vették ilyen szigorúan a nyelvet az angolok. Az utóbbi időben fontos a jó beszélő készség, amióta túl sok a külföldi Angliában és a hócipőjük tele van velünk. Így is szűrni akarnak minket. Csakhogy a testvérem azóta nem keresett munkát és nem tudta, hogy ennyire fontos a nyelv.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.