• Keresés az oldalon

Anglia37

Boldog újévet mindenkinek.

Nem meglepő, hogy az újév sem indult probléma mentesen.
A lakástámogatásunk (housing benefit) megszűnt októberben. Küldtek is róla levelet és először arra gondoltam, hogy az októberi fizetés emelésem bejelentése okozta az újra kalkulációt, ami egypár font eltérést okoz majd a housing-ban és pár hét után beáll egy szintre.
Erre már volt példa pár éve is. Ugyan így fizetésemelést kaptam és mint azt tudni illik be kell jelenteni az államnál ( HM Revenue & Customs ), hogy a támogatásokat újraszámolják, hiszen egy bizonyos kereset felett már nem jár.
Az akkori bejelentésem után is volt olyan hónap amikor szinte hetente változott a támogatás mértéke és kb egy hónap után beállt egy értékre.

Housing benefit problémák gyakran előfordulnak, hallottam már több embertől is például a testvéremnek is volt már.

Nos, ezekre hivatkozva nem akartam egyszerre rohanni és verni az asztalt, hogy miért szűnt meg, akartam nekik időt adni, hogy elrendeződjön az újraszámolás.
Mivel sem novemberben sem decemberben nem utaltak semmit, már tudtam hogy valamit tényleg elrontottak.


Az ünnepekre való tekintettel megvártam az újévet, hogy zaklassam őket.
10.-én telefonáltam is, hogy tájékoztassanak már, mégis mi az oka a támogatás megszűnésének. Azt mondták, hogy a tax credit-em a 2.5-szeresére emelkedett és ezzel átlépte a bevételem a határt, szóval nem utalnak tovább.
(a housing benefit összege nem tudom pontosan mitől függ de sok mindent figyelembe vesznek mielőtt utalnak, pl:
-kereset
-albérlet
-hány személy lakik együtt
-hányan keresnek ebből
-mennyi egyéb támogatást kapnak
stb.)

Így már érthető, hogy a tax credit változása miért befolyásolta a housing-ot de ez téves volt, mert nem változott a tax credit-em, hiszen ugyan annyit utaltak mint előtte.
Azt mondták a housing-nál, hogy ők nem tudnak mit csinálni, mert a rendszer elektronikus úton ellenőrzi a tax credit-et.
Mondták hívjam fel a HM Revenue & Customs-ot és kérdezzem meg tőlük, miért változott ekkorát a tax credit.

Fel is hívtam őket, hogy ellenőriztük azzal a kimutatással amit küldenek postán tájékoztatásul nekem és stimmelt minden, nem változott 2.5-szeresére.
Egyértelmű lett számomra, hogy a housing-osok rontották el a kalkulációt.
Azt javasolta a HM Revenue & Customs, hogy menjek be a kimutatásommal a housing-osokhoz és mondjam meg nekik, hogy a rendszerükben van a hiba, hiszen a tax credit-em változatlam.

Következő héten bemegyek és meglátjuk mit mondanak.
Ahogyan ismerem őket a válasz olyasmi lesz, hogy sajnos ők nem tudnak mit csinálni, mert a rendszer automatikus, vagy valami hasonló, nehogy valamit is csinálni kelljen az irodában.

Hamarosan kiderül.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.