• Keresés az oldalon

Anglia32

Közben a bankszámla nyitást is el kellett kezdeni, mert a munkahelyén addig csak csekket adnak amíg nincs számla.
A csekk beváltásának is van költsége (állítólag), úgyhogy célszerűbb a számla és mindenképpen kell is a későbbiekben.

Hallottunk olyan történeteket, hogy bankszámlát nyitottak valakinek úgy, hogy az illető nem is volt ott.
Ez azért lenne fontos, mert a sógornőm munkahelyén minden nap menni kell abban az időben amikor a bankok nyitva vannak, tehát szabit kellene kérnie ami persze nem díjazott dolog a frissen kezdőknél, meg aztán valaki mindenképpen kell sógornőm mellé angol ügyeket intézni hiszen ő nem tud még angolul.

Persze megoldható de idő spórolás céljából mi is megpróbáltuk, természetesen mindenhol nem-et mondtak, arra hivatkozva, hogy az illetőnek ott kell lenni személy azonosítás céljából.
Ez érthető is, hiszen ha nem így lenne akkor hókuszpóknak is nyithatnék kamuszámlát, csak akkor azt nem tudom, hogy ki hazudik. A többiek akik állításuk szerint megnyitották vagy a bankok kimondottan velem akarnak kitolni.


No mindegy, egy módon lehet előnyhöz jutni, hogy online indítjuk meg a bankszámlanyitást és ha elfogadják, akkor csak papírokat aláírni kell bemenni személyesen ami jóval rövidebb ideig tart.

A lloyds bankot választottuk. Online igényeltük a számlanyitást ami gond nélkül ment s azt mondták egy héten belül felveszik a kapcsolatot velünk a folytatás ügyében.
1 hét elteltével sem történt semmi. (kezdek komolyan aggódni, hogy ezek ismernek engem 🙂 )

Végül is pár nappal később sógornőmnek lett egy szabadja és akkor bementek a nejemmel a lloyds-ba, ahol mondták, hogy számlát akarnak nyitni ám az ügyintéző azt mondta, hogy kérjenek időpontot.
A lányok mondták neki, hogy nem biztos, hogy vissza tudnak jönni a megbeszélt időben és azt is mondták, hogy a számlanyitást már online elindítottuk több mint egy hete viszont még semmiféle visszajelzés nem jött.
Na erre találtak valakit aki utánanézett ennek és behívták őket egy szobába.

Ott aztán elkezdték a számlanyitást és hihetetlen módon sógornőm bent volt a rendszerben. Ezek szerint az online számlanyitás működik csak a szokásos angol stílus miatt (ráér az még, ne kapkodjunk) kellett várni.

10 perc alatt kész volt az egész és 2 nappal később már postázták is a csippes visa bankkártyát (amire én ugyebár én másfél évet vártam).

Az első fizetése is megjött csekken, kíváncsi leszek hogyan sikerül beváltani.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.