• Keresés az oldalon

Anglia21

Bizonyára emlékeztek a feleségem angol tanfolyamjára, amit a 17. fejezetben írtam. Hamarosan vége lesz és 2 vizsgát is tartalmazott, amiből mind a kettő vizsgát sikeresen letette és a tanára azt mondta neki, hogy ha akarja tovább tanulni az angolt akkor a következő emelt szintű tanfolyam az ESOL developers lesz aminek az anyagát Ő már nem tudja leadni, tehát új kurzusra kell menni.
Általában jelentkezni kell arra a kurzusra és vagy lesz hely vagy nem de a vizsgái után azt mondták a feleségemnek, hogy jelentkezés nélkül automatikusan bekerült (az osztályából Ő egyedül). Még nem tudjuk mibe kerül ez a tanfolyam de mint eddig is, most is döntő tényező lesz az ára. Minden esetre szépen fejlődik.

A lányom is megállja a helyét az iskolában. Már annyira beilleszkedett, hogy pár napja adtak elő egy kis színdarabot az osztállyal és elég aktív volt benne, bár a meglepetés a végén ért, amikor is Ő állt fel és köszönte meg a javarészt angol nézőknek, hogy eljöttek és megnézték az előadást.
Ezt szerintem egy helybeli angol gyereknek kellett volna és nem egy külföldinek. 🙂


Már gondolkodtam azon, hogy a családunkban melyikőnk angolja jobb. Történt pár napja, hogy a feleségem a háziját akarta megírni a suliba és az egyik mondatot nem tudta angolul megfogalmazni, úgy, hogy az neki tetszett volna. Erre föl megkérdezte a lányunkat, hogy ő hogyan mondaná angolul azt a bizonyos mondatot. Elmondta neki magyarul, hogy mit szeretne leírni angolul és a lányunk lefordította angolra, úgy, ahogy szerinte jó.
A feleségemmel el kezdtük elemezni a lányunk mondatát de egyikőnk sem volt benne biztos, hogy nyelvtanilag helyes. A feleségem kezdte volna kérdezgeti a lányunkat, hogy miért így fogalmazta meg a mondatot de én mondtam neki, hogy ne vitatkozz a gyerekkel, mert szerintem jobban tudja.
A feleségem leírta amit a gyerek mondott és megegyeztünk, hogy a suliban megkérdezi a tanárát, hogy helyes-e a mondat.

Másnap meg is kérdezte és a tanár azt mondta, hogy igen ez egy tökéletes mondat de megkérdezte a feleségem hogy honnan tud ilyen mondatszerkezetet, mert ezzel az angol tudással még nem szabadna tudnia ilyen mondatot összerakni, mire a feleségem megmondta, hogy a gyereket kérdezte meg.

Ennyit erről, hogy kinek milyen az angolja. A lányunk ismét bizonyította, hogy ne vitázzunk vele az angol nyelvről.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.