• Keresés az oldalon

Anglia69

Akkor folytatódjon dióhéjban a lakàs vàsàrlàs.
Elkezdtünk keresni néhàny mortgage advisort és elmondtuk nekik, hogy szeretnénk eladni a jelenlegi ingatlanunkat és venni egy újat, mondjàk meg mik a lehetôségeink.
Mivel 1 éve fix 5 évre újítottuk a kölcsönünket, amit ha megbontunk kötbért kell fizetnünk, több ezer fontról beszélek (a mi esetünkben kb 5000font ami 2.2millió forint) , olyan megoldàst kellet talàlnia a mortgage advisornak, hogy megtudjuk tartani a jelenlegit és ki tudjuk egészíteni az újal.

Ki is vàlasztottunk egyet és elkezdtük a procedúràt. Ingatlan ügynökséggel felértékeltettük az ingatlant (bàr volt elképzelésünk az àrról) és ôk pàr fotóval elkezdték hírdetni. Közben mi is foglaltunk idôpontokat háznèzéshez, hogy megtalaljuk azt a hàzat ahova menni akarunk. Sok helyen nem is engedtek idôpontot foglalni csak ha megmutattuk, hogy a jelenlegi hàzunk màr a piacon van.
Találtunk is egyet ami árban is, elrendezésben is és helyileg is megfelelt. Közben vevô is lett a jelenlegi hàzra szóval minden jól ment addig amíg a vevôink el nem buktak a credit ellenôrzésen. Nem volt elegendô anyagi hàtterük a vételhez. Új vevôt kellett keresni méghozzà gyorsan, mert akik nekünk adtàk volna el az ingatlant, ők nem akartak még hónapokat vàrni mire mi talàlunk valakit, adtak 2 hetet és visszateszik a hazukat a piacra. Szerencsénk volt mert 1 hét alatt lett is egy masik vevônk. Így màr elindulhatott az adàs-vétel folyamata.

Az egész procedúra 6 hónap volt. A koràbbi havi 750 fontos (330.000 forintos) törlesztô, 1350 fontra (600.000 forintra) nôtt az új ingatlannal úgy, hogy a mortgage advisorunk megtudta hagyni a koràbbi 2%-os kamatot és csak a fennmarodó kölcsönre kellett az új 5%-os kamatot fizetni. Ha az egész kamatra 5%-ot szàmolnak fel akkor havi 1600 font (710.000 forint) lett volna a törlesztô. (Közel 1.5 millió forinttal több évente)

Hatalmas esôben költöztünk, nem is anglia lett volna ha nem. De túl vagyunk rajt, a gyerekeknek külön szoba van, nagyobb udvar, nyugodtabb környék.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.