• Keresés az oldalon

Anglia31

Jól gondoltam, mielőtt sógornőm kijött, hogy nem fog minden olyan simán menni, mint amilyen gyorsan munkát kapott.

A munkahelyén azt mondták, hogy ha lehet, mielőbb legyen bankszámlája, ahova a fizetését utalják és azt is mondták, hogy az NI szám megigénylésére adnak 3 hónapot.

Kezdtük is intézni az ügyeket.
Angol feltöltő kártyás sim-et rendeltünk.
Úgy gondoltam, hogy a bankszámla nyitás nem lesz egyszerű, hiszen ha csak a saját megpróbáltatásaimra gondolok, amikor is fél év elteltével kaptam bankkártyát, ráadásul nem is csippeset, akkor azt hiszem ez érthető.
Ezért a bankszámla nyitást nem akartam elsietni, össze akartam szedni minél több lakcím igazoló és egyéb személy azonosító iratot, hogy a amikor megyünk bankszámlát nyitni akkor menjen elsőre.

Többek közt ezért tettem az elsők közé az NI szám igénylést, hiszen az NI szám elég jó igazoló papír, amivel igazolja az illető, hogy Angliában tartózkodik.


NI kártya

Fel is hívtam őket, hogy adjanak időpontot az interjúhoz. Adtak is 2 héttel későbbre.
Természetesen az NI szám igénylésnél is kell a lakcímet igazolni valahogyan és mi a munkáltatói igazolást akartuk erre használni, amire azt mondták, hogy 2 héten belül megküldik.

Mondanom sem kell, hogy a munkáltatói igazolás nem érkezett meg 2 héten belül és ezért nem akartam egy 40 fontos buszjegyet kockára tenni, inkább felhívtam az NI-osokat és lemondtam az interjút, hogy majd kérek másikat.
3 nappal később megjött a munkáltatói igazolás.
Hamarosan kérek új időpontot.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.