• Keresés az oldalon

Anglia17

A feleségem ESOL angol tanfolyamja decemberben véget ért és sikeresen zárta. A tanára mondta neki, hogy a tanfolyam emeltebb szinten fog folytatódni 2012-ben is és úgy látja, hogy érdemes tovább mennie.
Mi is így gondoltuk.
A következő tanfolyam is jó 300 font körül lenne de az angol állam ezt is hajlandó támogatni a körülményeinkre való tekintettel, így ez is 60 fontunkba kerülne és ennek a végén állítólag vizsgát is kell írni. Hát ettől azért már tart a nejem de szerintem képes lenne rá (majd meglátjuk).

Volt egy kis gond a tanfolyamra jelentkezéskor.
Minden idevágó papírt elkértek (újra), hogy elbírálhassák a támogatás mértékét de mint már sokszor, most is hiba csúszott a gépezetbe.
Az első válaszlevél azt tartalmazta, hogy a feleségem nem jogosult a támogatásra, mert már dolgozik és ha január 9.-ig nem jelentkezünk akkor a kurzusból kizárják és nem mehet tovább. Ráadásul a levélben a név úgy kezdődött, hogy Mr ami a Mister rövidítése és nem a Missis-é. Tehát az én nevemre kalkulálták ki a támogatást és nem a feleségemére.
Az újévi Magyarországra utazáshoz már 2 hónapja megvettük a jegyeket és a visszaérkezésünk január 10. volt.


A válaszlevelet az utazás előtt 5 nappal kaptuk meg. Gondoltuk majd bemegyünk az iskolába és elintézzük személyesen, de az iskola már bezárt a téli szünetre.
Már elkönyveltük magunkban, hogy a tanfolyam ugrott, mert mire visszajövünk már késő lesz. Mivel nem tudtunk mást tenni, megvártuk amíg visszautazunk.
Mikor visszajöttünk bementem a suliba panaszkodni, hogy bizony az adminisztrátor elrontotta az adatainkat és nem volt lehetőségünk előbb jelezni, úgyhogy valahogyan csinálják vissza de rögvest. Ez meg is történt, 2 nappal később az admin felhívta a nejem, hogy akkor most ki dolgozik és ki akar menni a tanfolyamra. El lett neki magyarázva, hogy mi a helyzet és azt mondta, hogy ebben az esetben rendben van, hétfőn már kezdhet is és vigye magával a 60 fontot a portára. Végül is 3 tanfolyamot hagyott ki de folytathatja.

Lesz még egy “akciónk” a jogosítvánnyal kapcsolatban hamarosan, mert a nejem jogsija lejárt és mi is angol jogsira akarjuk újítani.
A fórumban már volt szó a jogosítványról de most majd mi is meglátjuk, hogy tényleg olyan simán fog-e menni vagy megint történik valami.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.