• Keresés az oldalon

Anglia5

2009 december 15.-én a családom eljött meglátogatni engem Angliába 1 hónapra. Szeptembertől decemberig tudtam annyi pénzt félre tenni, hogy a repülőjegyüket és az 1 hónap itt tartózkodásukat tudtam finanszírozni. Persze közben ha volt némi feleslegem azt haza küldtem nekik. Körülbelül havi 80-150 fontot tudtam spórolni az átlag 500 fontos fizetésemből.
Az utalás nem két bank között történt, mert az drága. A PayPal internetes bankot használom ma is, mert az ő utalásuk sokkal kedvezőbb és mindenhol elismerik őket ( a PayPal-ról bővebben még írok ).

A decemberi időszak nem arról híres, hogy sok munka van. Azt hiszem amíg a családom itt volt abban az 1 hónapban 8-10 napot tudtam dolgozni a Jark-nál. 2010 január 13.-án mentek vissza nagy szomorúság mellett. Öröm az ürömben, hogy amikor a család hazautazott és én jöttem vissza a reptérről az X30-as busszal Southend-be, a buszon felhívott valaki.
Munkát ajánlott egy magánvállalkozó.
Erre az időre már volt annyi angol tudásom, hogy nagyjából megértettem mit akar és tudtam is egy kicsit válaszolni. A telefon vonal viszont szaggatott és alig hallottam őt és ő is alig hallott engem. Kétszer meg is szakadt. Gondoltam amilyen szerencsém van biztos, hogy a rossz vonal miatt fel fog hívni valaki mást és nekem ugrott a meló. Végül a harmadik hívásnál a testvérem szólt bele a telefonba ( őt 2009 szeptemberében vették fel oda ). Megbeszéltük, hogy még aznap a buszról oda megyek meghallgatásra.


Rendesek voltak, mert a tudták, hogy nem jó az angolom és a testvérem ott lehetett mint segítség. A megbeszélés végén azt mondták, hogy felvesznek 1 hónap ideiglenes ( temporary ) munkára. Nagy volt az öröm, hogy nem ügynökségi munka, tehát a minimálbért meg fogom kapni arra az 1 hónapra. Be is mentem a Jark-ba és mondtam, hogy most egy hónapig nem tudok munkát vállalni, mert ajánlottak másikat. Nem is volt belőle gond, mondták ha vissza megyek akkor adnak újra.
Érdemes tudni, hogy minden munka és egyéb, például lakcím változást be kell jelenteni a Home Office-nak. Legalább is a munkaváltozást 1 évig kötelező amennyiben nem telik el 2 munkaváltás között 1 hónap. Ha több mint 1 hónap munkanélküliség van akkor az 1 év újraindul.
Így nekem is be kellett jelentenem a munkaváltozást. Ez simán ment.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.