• Keresés az oldalon

Anglia48

Voltunk otthon a 4D ultrahang miatt és azért is, mert a feleségem így a terhessége alatt érzelmileg kicsapongóbb és bizony nagyon látni akarta az otthoniakat.

Az ultrahang sikeres volt íme:

4D ultranhang

minden rendben van, bár egyre többet panaszkodik a nejem, hogy egy hosszabb séta után fáj a hasa alja. Hamarosan lesz megint egy találkozó a védőnővel és majd kitérünk erre is miután leüvöltöm a fejét, hogy hónapokon át nem reagál az sms-re, telefonra.
Nagyon nem vagyunk megelégedve vele, amennyiben lehetséges lesz le akarjuk cserélni.

Időközben az egyszobás albérletünket valami módon bővíteni akartuk vagy költözni nagyobba.
Első alkalommal mikor a tulajnak felvetettük, hogy valószínű költözünk, az első kérdése az volt, hogy mennyivel csökkentse az albérletet. Úgy tűnik ragaszkodik hozzánk.
Ezt kihasználva alkudozni kezdtünk. Úgy döntöttünk, hogy nem kell olcsóbb albérleti díj de akkor fejlesszen pár dolgot és maradunk.

Néhány éve már kértük tőle hogy tetessen be központi fűtést de akkor azt mondta hogy túl drága. 3000 font körüli összeg. Mikor ideköltöztünk még fűtés sem volt, majd vettem kövekkel feltöltött villanyradiátorokat (storage heater) amik éjszakai árammal felforrósítják a köveket és nappal pedig egy zárófedéllel ki lehet engedi a hőt.
Nem rossz megoldás elég elterjedt angolban de nem szabályozható kellő mértékben.
Szóval az első feltételem a központi.


A fürdőben és a wc-ben az ablakok szimpla üvegesek.
A feltételek második része ablakcsere dupla üvegesre. Ezt mikor megérdeklődtem 1000 fontról beszélgettek az ablakosok de a tulajunk csak 500-at hajlandó fizetni. Meglátjuk ki csinálja meg annyiért.

Belső felújítást is beterveztünk, például festés, új szőnyeg, konyhabútor csere, boltív.

A tulaj ajánlotta a padlást is, hogy átalakíttatja szobának, viszont akkor már ennyi mindennel együtt emelni is akarta az albérletet 500-ról 600-ra.

Ekkor ajánlottam neki, hogy maradjunk 500-on és a központi meg az ablakcsere után a belső felújítást én állom, a padlás meg még nem kell.

Belement.

A számításaim szerint a belső munkálatokra 1000-1500 fontot szánok. Ha minden jól megy ebbe belefér a festés, szőnyeg, konyhabútor.
Azért döntöttem így, mert ha ő fizet mindent és emel az áron 100 fontot havonta akkor évente 1200 fonttal fizetek többet.
Így egy évnyi 1200-ból megvan a felújítás és utána minden évben a zsebemben marad az 1200 amennyivel emelte volna az albit.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.