• Keresés az oldalon

Anglia24

Néhány szó az Angol munkalehetőségről.
Anglia 2004-ben nyitotta meg kapuit az EU-s munkavállalók előtt. Ezt a döntést ma már David Cameron (a brit miniszterelnök) hibának nevezte.
Az Angol parlamentben a politikusok már azon egyezkednek, hogyan lehet a bevándorlókat megfosztani az angol segélyektől, ugyanis hamarosan megnyílik a Bolgár és Román határ az Angliába dolgozni vágyók előtt, ami még több bevándorlót jelen az Angoloknak.

Felmérések szerint 2.5 millió angol munkanélküli van és mindegyikük azon a véleményen van, hogy a bevándorlók happolják el a munkát előlük és ezért elég mérgesek ránk.
Hasonló problémájuk volt a Németeknek a 80-as években a Törökökkel.

A 2004-es munkavállalói kapunyitást nem szeretetből tették az Angolok, hanem azért, hogy a gazdaságukat felpezsdítsék. Dinamikus, friss, tehetséges munkásokra volt szükségük és bizony a munkások mentek is de a várt munkások mellett rengeteg egyéb ember is ment akik az adakozó Angol rendszerből akartak megélni.


Igazából csak remélni lehet, hogy ez a nagy felbolydulás a külföldiek ellen, nem lesz kihatással azokra akik már valóban dolgoznak Angliában és ténylegesen serkentik a gazdaságot.
Reményt adhat nekünk dolgozóknak London főpolgármestere (Boris Johnson) aki azt nyilatkozta, hogy nem lehet elküldeni azokat akik jogosan vannak itt és tisztességesen dolgoznak.

Egy fejvadász cég munkatársa azt mondta, hogy például a vendéglátó iparban 10-ből csak 1 brit alkalmas a munkára, a többi 9 bizony külföldi, mert kitartóbbak, terhelhetőbbek, korábban kelnek fel, stb.

Ámbár ezen pár ember véleménye kevés lesz a parlamenti döntéseknél, ahol szinte kivétel nélkül mindegyik párt a külföldiek menesztését sürgeti.
Szerintem azért az drasztikus lépés lenne ha egy tollvonással hazakényszerítenék az Angliában élő külföldieket de biztos, hogy lesznek törvények amik szabályozzák, szigorítják a bevándorlást Angliába.

Az EU-ból való kilépést is tervezik, amit azzal indokolnak, hogy Svájc és Norvégia sem EU tag, mégis jól működik a gazdaságuk.
A kérdés az, hogy mi lesz azok sorsa akik már Angliában vannak?
Vízum kell nekik?
Nem mehetnek haza évekig?
Nem telepedhetnek le?
Csak turistaként látogathatnak ki Angliába?
Stb…

Annyi bizonyos, hogy a jövőben nem lesz hívogató Angliába menni.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.