• Keresés az oldalon

Anglia47

Boldog újévet mindenkinek.
A második egyben utolsó ultrahangon is túl vagyunk január 7.-én.
A munkahelyről 3 órás fizetett távolléttel mentem délután 5-re a kórházba. Mint előzőleg, most is várattak minket kb fél órát de nem ért meglepetésként.
Ahogy bementünk az ultrahang szobába és az orvos elkezdte a vizsgálatot már éreztük, hogy nem tapasztalt orvos. Inkább gyakornoknak mondanám, szóval a vizsgálat kissé zötyögősen ment. Megnyugtatásul, azért egy tapasztaltabb orvos is volt odabent és úgy tűnt, hogy tanítja a gyakornokot.

A vizsgálat eléggé elhúzódott többek között ezért is de leginkább azért, mert a pici nem akarta megmutatni az arcát.
A második ultrahang alatt történő vizsgálatok sorozatában kötelező nekik megmutatni a baba arcát is. Amíg nem tudják megmutatni, addig a vizsgálat nem tekinthető teljesen sikeresnek.
Miután a szükséges méréseket elvégezték, vagy fél órát csak a szívét ellenőrizték, és szerencsére mindent rendben találtak, végezetül az arcát keresték.

Hosszas próbálkozás után sem tudták elcsípni, mert arccal lefelé fordult. Akárcsak az első ultrahangon, most is próbálták ugráltatni a nejem, más pozícióba helyezni de nem segített, a pici csak nem akart megfordulni.


Ekkor az orvos úgy döntött, hogy hüvelyi ultrahangot próbál. Mondanom sem kell, hogy ekkor sem jártunk sikerrel, onnan sem volt látható az arca.
Majd azt mondták, hogy a sikertelen vizsgálatra való tekintettel vagy várunk egy kicsit és addig járkálunk egyet a kórházban s kb fél óra múlva megpróbáljuk újra vagy adnak másik időpontot.

Mi a kis várakozás mellett döntöttünk. Cirka fél óra múlva visszamentünk egy másik orvos fogadott minket. Tapasztaltabbnak tűnt. Mondta mindjárt az elején, hogy ha nem sikerül akkor sajnos nem áll módunkban új időpontot kapni, szóval akkor nem lesz fotó róla.
Na ekkor összenéztünk.
Természetesen nem mutatta az arcát most sem de a doki el tudott csípni egy pár másodperces profilképet majd ismét visszafordult.
Ennyivel be kellett érnünk, mert a műszak lejárt az orvosoknak is.

Munkahelyi kollégám aki 2-3 héttel van előttünk, az ő ultrahangjáról 4D-s képet hozott. Kérdeztem is tőle, hogy ezt a kórházban csinálták?
Mondta igen van nekik 4D ultrahangjuk majd mindegyik vizsgálóban.
Akkor nagyon megörültem, mert szerettem volna 4D-s képet, mivel a lányukról is csináltattunk 9 évvel ezelőtt és gondoltam de jó lesz összehasonlítani a két arcot.
Persze ekkor még nem tudtam, hogy most a pici nem lesz hajlandó megmutatni magát.

Mielőtt végleg kikapcsolta volna a doki a gépet a műszak vége előtt, megkérdeztem, hogy valóban lehet 4D-s képet csinálni?
Mondta igen és meg is mutatta csak mint mondottam nem lehetett látni alakot.

Így most kénytelen leszek külön 4D-s ultrahangra elmenni extra pénzért.
De nem számít, mert a lényeg az volt, mikor mondták, hogy egészséges.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.